Ύψος Κοτσαδόρου: Γιατί Διαφέρει από Αυτοκίνητο σε Αυτοκίνητο;

ipsos-kotsadorou-giati-diaferei-apo-autokinito-se-autokinito

Ύψος Κοτσαδόρου: Γιατί Διαφέρει από Αυτοκίνητο σε Αυτοκίνητο;

Επαγγελματική τοποθέτηση ρυμουλκών

Κατά την εγκατάσταση ενός κοτσαδόρου (Κοτσαδόροι Λαδά) για το όχημά σας, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι το προσαρτημένο ύψος διαφέρει μεταξύ κατασκευαστών και μοντέλων αυτοκινήτων. Το ύψος με το οποίο το ρυμουλκούμενο σας και τα ρυμουλκούμενα καθίσματα καθορίζεται από το σχεδιασμό του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, και όχι από την εγκατάσταση σας.

Παρόλο που αναμένεται κάποια διακύμανση, εξακολουθεί να υπάρχει νομοθεσία (οδηγία 94/20 / ΕΚ της ΕΚ) η οποία να διέπει τα αποδεκτά όρια ύψους για την ανάρτηση του κοτσαδόρου και του τροχόσπιτου ή του ρυμουλκούμενου σας.

Μέτρηση ύψους

Για να μετρήσετε σωστά το ύψος του κοτσαδόρου σας και της ρυμούλκησης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι σε επίπεδο, συμπαγές έδαφος και στη συνέχεια να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ του εδάφους και του κέντρου του κοτσαδόρου σας.

Για να πληροί τις νομοθετικές απαιτήσεις, αυτή η απόσταση πρέπει να είναι μεταξύ 350 – 420 εκ, ενώ το όχημα είναι «φορτωμένο», με άλλα λόγια, ενώ φορτώνεται. Η «κατάσταση φόρτωσης» του ρυμουλκού σας μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρως φορτωμένη – το μέγιστο μεικτό βάρος για το αυτοκίνητό σας στο εγχειρίδιο του οχήματος – ή συμβατικά φορτωμένο – το βάρος του οχήματος συν 68,5 κιλά ανά κάθισμα επιβάτη και 6,5 κιλά αποσκευών ανά επιβάτη.

Η οδηγία 94/20 / ΕΚ της ΕΚ (Νομοθεσία Κοτσαδόρων) παρέχει επίσης ένα εύρος ύψους για το τροχόσπιτο σας ή το ρυμουλκούμενο, επίσης υπό συνθήκες “φορτωμένο” και με το σασί ρυθμισμένο να είναι επίπεδο. Αυτό το ύψος – από το επίπεδο του εδάφους μέχρι την ανάρτηση – πρέπει να είναι μεταξύ 385 -455 εκ.

Η “κατάσταση φορτίου” για το ρυμουλκούμενο ή το τροχόσπιτο σας είναι η μέγιστη τεχνικά αποδεκτή μάζα φορτίου (MTPLM), γνωστή και ως μέγιστη επιτρεπόμενη μάζα (MAM). Λεπτομέρειες αυτού του αριθμού δίνονται από τον κατασκευαστή και, στα τροχόσπιτα, θα βρείτε στην πλάκα βάρους του τροχόσπιτου.

ipsos-kotsadorou-giati-diaferei-apo-autokinito-se-autokinito

Πρέπει το τροχόσπιτο ή το ρυμουλκούμενο να είναι επίπεδο κατά τη ρυμούλκηση;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σασί τροχόσπιτου ή ρυμουλκούμενου πρέπει να είναι εντελώς επίπεδο όταν ρυμουλκείται. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, όπως μπορεί να φανεί λαμβάνοντας μια μεσαία τιμή από τα αποδεκτά όρια ύψους, η εφαρμοστέα νομοθεσία στην πραγματικότητα ενθαρρύνει μια κάπως “κάτω” γωνία ρυμούλκησης για το τροχόσπιτο ή το ρυμουλκούμενο σας.

Τι να κάνετε αν νομίζετε ότι ο κοτσαδόρος είναι πολύ χαμηλά

Αν νομίζετε ότι ο κοτσαδόρος σας είναι χαμηλότερη από ό, τι θα έπρεπε, μετρήστε προσεκτικά το ύψος του, για να δείτε αν πράγματι εμπίπτει στην αποδεκτή κλίμακα – αν αυτό συμβαίνει, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Εάν, ωστόσο, ο κοτσαδόρος είναι εγκεκριμένος από τον τύπο ΕΚ και είναι πολύ χαμηλός, έχετε τις εξής επιλογές:

  • Ελέγξτε με έναν επαγγελματία τεχνικό κοτσαδόρων (Κοτσαδόροι Λαδά) ότι η ράβδος ρυμούλκησης έχει τοποθετηθεί σωστά και ότι όλα τα εξαρτήματα βρίσκονται στη βέλτιστη θέση
  • Δείτε αν το όχημά σας έχει μια εναλλακτική θέση σέρβις – κάποια έχουν περισσότερες από μία επιλογές
  • Ελέγξτε αν η ανάρτηση του οχήματος δεν είναι φθαρμένη ή υποβαθμισμένη
  • Δείτε αν μπορείτε να ρυθμίσετε και να σηκώσετε την πίσω ανάρτηση, για παράδειγμα με τα προστατευτικά ελατηρίου
  • Δείτε εάν μπορείτε να αλλάξετε το ύψος ζεύξης κοτσαδόρου- τροχόσπιτου

ipsos-kotsadorou-giati-diaferei-apo-autokinito-se-autokinito

Τι να κάνετε αν νομίζετε ότι ο κοτσαδόρος είναι πολύ ψηλά

Εάν ο κοτσαδόρος σας φαίνεται αρκετά ψηλά, μετρήστε την πρώτα σε σταθερό στερεό έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι υπερβαίνει τα αποδεκτά επίπεδα. Ίσως το τροχόσπιτο ή το ρυμουλκούμενο σας είναι πολύ χαμηλό.

Εάν ο κοτσαδόρος σας είναι υπερβολικά ψηλός, μπορείτε είτε να δείτε εάν υπάρχει διαφορετική θέση ρυμούλκησης στο όχημά σας, είτε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του οχήματος και του κοτσαδόρου σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχει διαθέσιμη μια πλάκα πτώσης.

Στην εταιρεία Κοτσαδόροι ΛΑΔΑ παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες τοποθέτησης στους πελάτες μας. Με την ομάδα των εξαιρετικά καταρτισμένων επαγγελματιών μας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε κοτσαδόρους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα τύπων κοτσαδόρων για όλα τα μοντέλα και οποιαδήποτε μάρκα οχήματος. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την εξυπηρετική ομάδα μας σήμερα ή κάντε την παραγγελία σας στην ιστοσελίδα (Κοτσαδόροι Λαδά).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο Blog:

Δείτε περισσότερα για κοτσαδόρους:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *