Οδηγός για την Επιλογή του σωστού Κοτσαδόρου!

Οδηγός για την Επιλογή του σωστού Κοτσαδόρου!

Τύποι κοτσαδόρου

Οδηγός για την Επιλογή του σωστού Κοτσαδόρου!

Αγαπάτε τη φύση και σας αρέσει να πηγαίνετε με το σκάφος σας στη θάλασσα για ψάρεμα; Θέλετε να γυρίζετε το καλοκαίρι όλα τα νησιά της Ελλάδος με το τροχόσπιτο σας; Λοιπόν, είναι σημαντικό να έχετε τον σωστό κοτσαδόρο στο όχημά σας. Έτσι θα αποφύγετε να προκαλέσετε ζημιά σε αυτό που ρυμουλκείτε ή το ίδιο το όχημα σας.

Ανεξάρτητα από το είδος του ρυμουλκούμενου που σχεδιάζετε να ρυμουλκήσετε, θα χρειαστείτε έναν κοτσαδόρο για να το κάνετε αυτό.

Οι κοτσαδόροι έρχονται σε μια ποικιλία διαφορετικών μεγεθών, βαρών και σχημάτων. Αυτό μπορεί να σας δυσκολέψει να γνωρίζετε ποιος κοτσαδόρος είναι ο σωστός για εσάς. Η σωστή επιλογή εξαρτάται από το τι ρυμουλκείτε και το είδος του οχήματος που οδηγείτε.

Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, ίσως δεν έχετε ιδέα ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κοτσαδόρων.

Λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, θα καλύψουμε εμείς τη θεματολογία για εσάς!

Εδώ θα συζητήσουμε τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους κοτσαδόρους. Στο άρθρο μας θα σας παρουσιάσουμε τα πιο σημαντικά προβλήματα, τι να προσέξετε και πως να προστατέψετε την επένδυσή σας. Ξεκινήστε διαβάζοντας τον οδηγό για αρχάριους, για την επιλογή του σωστού κοτσαδόρου.

Τύποι κοτσαδόρων

Συνήθως, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι κοτσαδόρων για να διαλέξετε:

– Οπίσθιος τύπου σκαλοπάτι

– Επίπεδος τύπου γλώσσας

– Οριζόντιος γάντζος

– Λαιμός Κύκνου

Αλλά, τα ονόματα που δίνονται στους τύπους ρυμουλκών δεν το καθιστούν ευκολότερο να μάθουμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους.

Οπίσθιος κοτσαδόρος τύπου σκαλοπάτι

Αυτού του τύπου οι κοτσαδόροι έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο σε 4Χ4. Αυτός ο τύπος κοτσαδόρου εξέχει περισσότερο από το πίσω μέρος του οχήματος από ό, τι άλλοι. Μπορεί επίσης να προστεθεί επιπλέον σκαλοπάτι.

Γιατί οι οπίσθιοι κοτσαδόροι τύπου σκαλοπάτι είναι κατάλληλοι για τα 4Χ4; Λοιπόν, είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένα για off-road χρήση από έναν απλό κοτσαδόρο. Οι οπίσθιοι κοτσαδόροι τύπου σκαλοπάτι παρέχουν καλύτερη απόσταση από το έδαφος, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως το ύψος προσθέτοντας ή αφαιρόντας το ειδικό εξάρτημα τύπου σκαλοπάτι. Ένα μειονέκτημα είναι ότι είναι πολύ βαρύτερα και κατασκευάζονται μόνο για συγκεκριμένα μοντέλα 4Χ4 και μεγάλα αγροτικά.

Επίπεδος κοτσαδόρος τύπου γλώσσας

Οι κοτσαδόροι επίπεδης γλώσσας σχεδιάζονται ειδικά για ελαφρύτερα οχήματα και φορτία. Ο κοτσαδόρος αυτός ενσωματώνει μια αποσπώμενη μπάλα έλξης. Αυτό ταιριάζει σε μια οριζόντια σχισμή στη ράβδο ρυμούλκησης.

Η “γλώσσα” της σφαίρας έλξης στη συνέχεια ασφαλίζεται με τη χρήση δύο μεγάλων βιδών. Τα μπουλόνια τοποθετούνται μέσω της κορυφής του αναβολέα και προσφέρουν ασφάλεια στην οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε το ρυμουλκούμενο όχημα σας.

Κοτσαδόρος οριζόντιος γάντζος

Ο κοτσαδόρος συνδέεται στην ενισχυμένη μεταλλική ράβδο που είναι συνδεδεμένη με το όχημα. Ο κοτσαδόρος έχει δύο συνιστώσες. Ένας βραχίονας ρυμουλκούμενου προσαρτάται στο όχημα. Ο βραχίονας του κοτσαδόρου κουμπώνει στον αναρτήρα του ρυμουλκούμενου και έχει μια επιφάνεια για να βιδωθεί.

Ο οριζόντιος κοτσαδόρος ταιριάζει καλύτερα όταν χρειάζεται να μεταφέρετε βαρύτερα φορτία. Ο οριζόντιος κοτσαδόρος ρυμούλκησης έχει έναν τετράγωνο γάντζο που συνδέεται με τη ράβδο του ρυμουλκούμενου. Είναι σαν τη ράβδο ρυμούλκησης επίπεδης γλώσσας, αλλά μακράν καλύτερος και διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη:

40 χιλιοστά που προορίζεται για ρυμούλκηση μεσαίων φορτίων

50 χιλιοστά που προορίζεται για ρυμούλκηση βαρέων φορτίων

Ένας εύκαμπτος μεταλλικός πείρος εισάγεται με ασφάλεια μέσα από την πλευρά του βραχίονα για να κρατήσει τον κοτσαδόρο ασφαλισμένο.

Κοτσαδόρος τύπου Λαιμός Κύκνου

Οι κοτσαδόροι τύπου λαιμού κύκνου είναι δημοφιλείς στην Ευρώπη, και οι μη Ευρωπαίοι κατασκευαστές σπάνια τις χρησιμοποιούν. Ένας κοτσαδόρος τύπου λαιμού κύκνου είναι προσαρτημένος μόνιμα στο όχημα μεταφοράς. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί για κάθε χρήση.

Οι κοτσαδόροι αυτοί έχουν σχήμα U ή στρογγυλεμένο σχήμα L, και ανάγλυφα μοιάζουν με το σχήμα ενός λαιμού κύκνου, από το οποίο έλαβαν και το όνομά τους.

Στην Αυστραλία, είναι συχνά δύσκολο να βρεθούν αυτοί οι κοτσαδόροι. Πιθανότατα θα πρέπει να εισαχθούν από το εξωτερικό, καθιστώντας τους πιο ακριβούς από άλλες τοπικές επιλογές.

τύπος κοτσαδόρου

Πόσο κοστίζουν οι κοτσαδόροι;

Το κόστος ενός κοτσαδόρου εξαρτάτε από την κλάση στην οποία ανήκει αυτός. Πιο οικονομικοί κοτσαδόροι είναι αυτοί που ανήκουν την κατηγορία I και πιο ακριβοί κοτσαδόροι είναι εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία V.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αφοί Λαδά μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη γκάμα από κοτσαδόρους κάθε κατηγορίας ενώ για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να μας απευθύνετε τις ερωτήσεις που επιθυμείτε.

 

Δείτε περισσότερα για κοτσαδόρους:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *