Ποιοι είναι οι Κίνδυνοι όταν Αγοράζετε Αυτοκίνητο με Ενσωματωμένο Κοτσαδόρο;

Ποιοι είναι οι Κίνδυνοι όταν Αγοράζετε Αυτοκίνητο με Ενσωματωμένο Κοτσαδόρο;

poioi-einai-oi-kindunoi-otan-agorazete-autokinhto-me-ensomatomeno-kotsadoro

Ποιοι είναι οι Κίνδυνοι όταν Αγοράζετε Αυτοκίνητο με Ενσωματωμένο Κοτσαδόρο;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο:

  • Πόσα χιλιόμετρα έχει
  • Πόσων ετών είναι το όχημα

Ωστόσο, ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας που συχνά αγνοείται – και μερικές φορές ακόμη και δεν εκτιμάται – είναι όταν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχει ήδη ενσωματωμένο κοτσαδόρο σε αυτό. Οι σκέψεις σχετικά με αυτό το θέμα συνήθως είναι θετικές, όπως, “Ένας κοτσαδόρος; Μια χαρά θα βολέψει, αν χρειαστεί ποτέ να ρυμουλκήσω κάτι“.

Δυστυχώς, λίγοι είναι οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι η αγορά ενός αυτοκινήτου με κοτσαδόρο ήδη συνδεδεμένο μπορεί να μην “βολέψει” τελικά καθόλου.

Σήμερα, το άρθρο μας θα επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα. Θα εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό να προσέχουμε, να παρατηρούμε έναν κοτσαδόρο σε ένα νέο αυτοκίνητο, και γιατί πάντα συνιστούμε να επιλέγετε ένα αυτοκίνητο χωρίς κοτσαδόρο ενσωματωμένο εξαρχής.

Η επίδραση του κοτσαδόρου στον κινητήρα

Ένας κοτσαδόρος ενσωματωμένος σε ένα όχημα υποδηλώνει ότι το όχημα έχει προηγουμένως ρυμουλκήσει. Η διάρκεια, το βάρος και η επανάληψη της ρυμούλκησης μπορεί να μην είναι εμφανείς, αλλά είναι πάντα σημαντικό να εξεταστεί η επίδραση που είχε στον κινητήρα, ως προφύλαξη.

Μια βαριά ρυμούλκηση μπορεί να έχει αόρατες επιπτώσεις σε μέρη του αυτοκινήτου, συγκεκριμένα στον κινητήρα. Ένας κινητήρας που έχει ρυμουλκήσει θα είναι πολύ πιο “τεντωμένος” από έναν κινητήρα της ίδιας ηλικίας που δεν έχει ρυμουλκήσει ποτέ.

Ως εκ τούτου, όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο με κοτσαδόρο, είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι ο κινητήρας μπορεί να είναι λιγότερο ικανός και μπορεί να μην αποδίδει το ίδιο από τον κινητήρα ενός οχήματος χωρίς κοτσαδόρο.

Φυσικά, δεν ισχύει ότι κάθε όχημα με κοτσαδόρο δεν ρυμουλκεί τεράστια βάρη κάθε εβδομάδα. Είναι ζωτικής σημασίας να αμφισβητείτε τον πωλητή σχετικά με το ιστορικό ρυμούλκησης του οχήματος. Οποιοσδήποτε αξιόπιστος πωλητής πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσει αυτές τις λεπτομέρειες και όποιος δεν μπορεί, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Αν έχει “τεντωθεί” ένας κινητήρας σταματάει να λειτουργεί πριν την ώρα του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να δαπανήσετε επιπλέον λεφτά για την επισκευή του. Μια ασφαλέστερη και οικονομικότερη επιλογή θα ήταν να αγοράσει ένα αυτοκίνητο χωρίς κοτσαδόρο και έπειτα να το τοποθετήσετε όταν χρειαστεί.

poioi-einai-oi-kindunoi-otan-agorazete-autokinhto-me-ensomatomeno-kotsadoro

Προσαρμογή κοτσαδόρου

Είναι σημαντικό, ο κοτσαδόρος να τοποθετείται από έναν επαγγελματία (Κοτσαδόροι Λαδά). Αυτό εξασφαλίζει τα αυστηρά επίπεδα ασφάλειας που είναι ζωτικής σημασίας κατά τη ρυμούλκηση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Δυστυχώς, δεν λαμβάνουν όλοι υπόψιν τη συμβουλή αυτή. Κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου με κοτσαδόρο που έχει ήδη συνδεθεί, αγοράζετε χωρίς να βεβαιώνεστε ότι ο κοτσαδόρος έχει τοποθετηθεί επαγγελματικά ή με ασφάλεια.

Κατά τη χρήση του θα μπορούσε να διακινδυνεύσει η ράβδος ρυμούλκησης να βγει εξ ολοκλήρου. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να πληρώσετε για τη στερέωση μιας νέας ράβδου ρυμούλκησης.

Στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσατε να προκαλέσετε σοβαρό ατύχημα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή σας, των περαστικών, αλλά και των υπολοίπων διερχόμενων οδηγών.

poioi-einai-oi-kindunoi-otan-agorazete-autokinhto-me-ensomatomeno-kotsadoro

Συμπέρασμα

Ακόμη και αν δεν έχετε σκοπό να ρυμουλκήσετε με το όχημά σας ποτέ, και αγνοείτε τους κινδύνους περί ασφαλείας χρήσης κοτσαδόρου (Νομοθεσία Κοτσαδόρων), εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τις επιπτώσεις σε περίπτωση δυστυχήματος, αν το όχημα σας έχει ενσωματωμένο κοτσαδόρο.

Αυτό θα μπορούσε επίσης, να επηρεάσει σημαντικά τις ασφαλιστικές σας δαπάνες στο μέλλον, καθιστώντας τον, για άλλη μια φορά, πολύ πιο δαπανηρό από την αγορά ενός νέου κοτσαδόρου.

Η αγορά ενός αυτοκινήτου χωρίς κοτσαδόρο και η τοποθέτησή του από επαγγελματία στην συνέχεια, είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε ένα οικονομικό και ασφαλές μέλλον για το όχημά σας.

Στην εταιρεία Αφοί ΛΑΔΑ έχουμε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά σε μια μεγάλη ποικιλία κοτσαδόρων. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για κάποιο από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, καλέστε μας στα τηλέφωνα 2410.571.657 και 2410.571.011 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.

Στη σελίδα μας μπορείτε να δείτε κοτσαδόρους για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να κάνετε άμεσα την αγορά σας, στο online κατάστημά μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο Blog:

Δείτε περισσότερα για κοτσαδόρους:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *