Συμβουλές για την σωστή τοποθέτηση κοτσαδόρου

Συμβουλές για την σωστή τοποθέτηση κοτσαδόρου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ

Συμβουλές για την σωστή τοποθέτηση κοτσαδόρου

Τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προορίζονται για βαριά ρυμούλκηση. Έτσι είναι πάρα πολύ σημαντικό, κάθε φορά που θέλετε να ρυμουλκήσετε ένα συγκεκριμένο φορτίο, να επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο όχημα γι αυτόν τον σκοπό.

Ένα άλλο σημείο, στου οποίου την επιλογή θα πρέπει να εστιάσετε είναι και οι κοτσαδόροι. Μόλις βρείτε το κατάλληλο μοντέλο είναι πάρα πολύ σημαντικό επίσης, να γνωρίζετε τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα εγκαταστήσετε σωστά το εν λόγω ρυμουλκούμενο.

Εάν δεν γνωρίζετε πως μην ανησυχείτε καθόλου. Στο άρθρο που ακολουθεί θα σας αναφέρουμε τα εργαλεία που θα χρειαστείτε καθώς και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Τι θα χρειαστείτε για να τοποθετήσετε έναν κοτσαδόρο

Αυτά που θα χρειαστείτε προκειμένου να τοποθετήσετε σωστά έναν κοτσαδόρο είναι τα εξής:

  • Κοτσαδόρο.
  • Υποδοχή αυτοκινήτου και βύσμα.
  • Τρυπάνι.
  • Προστατευτικά γυαλιά.
  • Σφιγκτήρες τύπου C.
  • Σετ υποδοχής.
  • Δυναμόκλειδο.

Βήμα 1: Ανασηκώστε το όχημα

Για να τοποθετήσετε τον κοτσαδόρο θα πρέπει αρχικά να φροντίσετε να σηκώσετε το αυτοκίνητό σας σε μια πιο ψηλή θέση έτσι ώστε να μπορέσετε να εργαστείτε με άνεση.

Διαβάστε το εγχειρίδιο του αμαξιού για να δείτε πως θα το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας εργαλεία που ήδη έχετε, στην περίπτωση που δεν επιλέξετε να κάνετε την τοποθέτηση σε έναν πιο εξειδικευμένο επαγγελματικό χώρο.

Βήμα 2: Ελέγξτε εάν προϋπάρχει κάποια εγκατάσταση για τον κοτσαδόρο

Πολλά οχήματα, κυρίως βαρέως τύπου, όπως είναι τα φορτηγά, διαθέτουν ήδη κάποιες εγκοπές οι οποίες προορίζονται για την εγκατάσταση κάποιου κοτσαδόρου.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη κίνηση λοιπόν, θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκοπές στο δικό σας όχημα και εάν όχι τότε να φροντίσετε να τις δημιουργήσετε εσείς από μόνοι σας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο.

Βήμα 3: Δημιουργήσετε τρύπες στο πλαίσιο

Οι περισσότεροι από τους καινούργιους κοτσαδόρους έρχονται στα χέρια σας μαζί με τις κατάλληλες οδηγίες, οι οποίες περιγράφουν λεπτομερώς που θα έπρεπε να βρίσκεται κάθε οπή και ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής της.

Εάν δεν έχετε κάτι τέτοιο στην διάθεσή σας τότε χρησιμοποιήστε τις τρύπες του κοτσαδόρου σαν οδηγό για τις τρύπες που θα δημιουργήσετε στο πλαίσιο του αυτοκινήτου σας. Προσωρινά μπορείτε να σταθεροποιήσετε τον κοτσαδόρο χρησιμοποιώντας του σφιγκτήρες τύπου C.

Βήμα 4: Σφίξτε τα μπουλόνια χειροκίνητα

Με τους σφιγκτήρες C που είναι ακόμη συνδεδεμένοι, ξεκινήστε να τοποθετείτε τον κοτσαδόρο. Χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη διάταξη καστάνιας και υποδοχής για να σφίξτε τα παξιμάδια και τις βίδες σε κάθε τρύπα.

Βήμα 5: Συνδέστε τα μπουλόνια με δυναμόκλειδο

Σε αυτό το βήμα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το δυναμόκλειδο που αναφέραμε προηγουμένως προκειμένου να σφίξετε τα μπουλόνια και να βεβαιωθείτε ότι ο κοτσαδόρος έχει στερεωθεί με τον σωστό τρόπο.

Θυμηθείτε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι σωστά στερεωμένος ο κοτσαδόρος, εφόσον δεν πρόκειται για ένα απλό διακοσμητικό αλλά για ένα πρόσθετο μέρος του αυτοκινήτου το οποίο προορίζεται για να μεταφέρει βαριά αντικείμενα.

Βήμα 6: Κατεβάστε το αυτοκίνητο από την βάση

Εφόσον έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα και έχετε βεβαιωθεί πως ο κοτσαδόρος έχει τοποθετηθεί σωστά και με ασφάλεια, μπορείτε πλέον να κατεβάσετε το αυτοκίνητο από τη βάση στην οποία το ανεβάσατε στο Βήμα 1 και να σύρετε το ρυμουλκούμενο που επιθυμείτε.

Δείτε περισσότερα για κοτσαδόρους:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *