0
There are 0 item(s) in your cart
Subtotal: 0.00

Κοτσαδόρος: Τι πρέπει να κάνεις για να μην είσαι παράνομος

Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρατηρούνται πολλά οχήματα που φέρουν κοτσαδόρο, το απαραίτητο εργαλείο για τη δυνατότητα ρυμούλκησης. Για να μεταφέρεις τρέιλερ με σκάφος, τζετ σκι, μπαγκαζιέρα ή τροχόσπιτο, το εξάρτημα αυτό είναι το μοναδικό χρηστικό και νόμιμο.

Ωστόσο, με βάση το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη χρήση του, ο κοτσαδόρος επιτρέπεται να υφίσταται μόνον όταν ο οδηγός τον χρησιμοποιεί για να ρυμουλκήσει κάτι. Σε περίπτωση που προεξέχει από αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης χωρίς να πραγματοποιείται έλξη, θεωρείται παράνομος.

Ο σταθερός κοτσαδόρος είναι νόμιμος;

Η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τον νόμο κανένα ΙΧ δεν μπορεί να διαθέτει σταθερό κοτσαδόρο. Ο κάτοχος του οχήματος επιβάλλεται να τον αντικαταστήσει άμεσα με αποσπώμενο ή αναδιπλούμενο κοτσαδόρο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, καθώς ο μόνιμος κοτσαδόρος προεξέχει από τις ζώνες παραμόρφωσης και προστασίας, δηλαδή τον προφυλακτήρα και, σε περίπτωση σύγκρουσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προξενήσει μεγάλη ζημιά σε άλλο όχημα ή χρήστη του δρόμου.

kotsadoros

Για να μην έχεις νομικά προβλήματα λοιπόν, εφόσον διαθέτεις παλιό κοτσαδόρο στο αυτοκίνητό σου, πρέπει να τον αντικαταστήσεις με νέο αποσπώμενο ή αναδιπλούμενο. Έτσι όταν δεν γίνεται χρήση του, ο κοτσαδόρος θα πρέπει να αφαιρείται και να μην προεξέχει από τον προφυλακτήρα.

Related News

x